RestauracjeRecenzjeAktualnościRabatyKonkursy
Szukaj restauracji w Warszawie:

Autorzy

Zwykły facet przechodzący kryzys wieku średniego. Skupiony na użalaniu się i bez reszty w sobie zakochany. Kocha muzykę, morze i córkę. Jak dotąd bezskutecznie poszukuje potrawy o doskonałej harmonii zmysłowych doznań.
Twórcza, przedsiębiorcza, bezlitosna dla nieudolnej obsługi klienta. Specjalista w dziedzinie badań marketingowych. A Smak jest bardzo ważny, najlepiej jakby wszystko smakowało Hiszpanią (dużo czosnku, dużo krewetek, dużo ryżu) i Meksykiem (dużo ziół).
Kreatywna, otwarta na nowe, krytyczna. Mgr stosunków międzynarodowych. Public Relations. A Smak mam wykształcony na podstawie podróży i tradycyjnej polskiej kuchni swojej babci, która w pewnych kwestiach jest jedynym odnośnikiem.
Wieczna poszukiwaczka, nie tylko smaków; podróżniczka, nie tylko w głąb siebie; łasuch, ale i smakosz; ceni celebrowanie chwili - najlepiej z filiżanką kawy w ręku i kotem na kolanach.
Dużo myśli, rozbiera rzeczywistość na kawałki i szuka Prawdy, bez większych nadziei na jej znalezienie. Wiecznie w podróży. Kolekcjonuje doświadczenia. Celebruje posiłki. Smak, w wielu wymiarach, napędza jej życie na co dzień.
Wesoła, kreatywna i myśląca kobieta, o ciągle nowych pomysłach na życie. Pełna sprzeczności, miłości i namiętności, wśród których pisanie i jedzenie zajmują bardzo ważną rolę.
Typowa lwica. Jeśli jest głodna, to ma zły humor, a wtedy lepiej się do niej nie zbliżać. Nie ma nic przeciwko polowaniu - często znalezienie odpowiedniego miejsca posiłku wiąże się z pokonywaniem wielu kilometrów, ale kiedy już znajdzie, kiedy zje, zamienia się w miłego kotka. Aż do następnego razu...
Dziewczyna pracująca w warszawskiej korporacji, miłośniczka włoskiej kuchni i wszystkiego co słodkie. Marzą jej się podróże małe i duże oraz życie pod słońcem Toskanii.
Zwana Henrykiem. Spontaniczna-przewidywalna, kobieta-dziecko, osobnik szalony i melancholijny. Z uczuciami na wierzchu.
Kucharz amator i zawodowy łasuch. Rozróżnia dwa smaki: dobry i niedobry. Obłędnie zakochana w kuchni włoskiej. Uwielbia podróże kulinarne, dobre książki i psy wszelkiej maści.
Cyniczny, lekkomyślny, pozbawiony poczucia przyzwoitości łakomczuch. Kochający Kino, muzykę Wagnera, komiksy, whisky, obiady w restauracjach.
Twórczy, pełen sprzeczności, wesoły i czasami niepoważny. Najważniejsza jest dla mnie praca twórcza i myślenie koncepcyjne. A jedzenie... zawsze i wszędzie, słodko i ostro.
Copyright © 2008 Głębia Smaku   ::  Autorzy   O nas   Kontakt   Współpraca   Newsletter