RestauracjeRecenzjeAktualnościRabatyKonkursy
Szukaj restauracji w Warszawie:

Domowo - niskobudżetowo (Mleczarnia Jerozolimska)

Restauracja: Mleczarnia Jerozolimska

(27.09.2011) Polecam wszystkim miłośnikom tradycyjnego, domowego jadła!

Pomimo tego, że jedząc poza domem preferuję próbowanie czegoś różnego od tradycyjnych polskich obiadów to w niedzielę dałam się namówić na odwiedzenie typowej jadłodajni.

Już od progu coś mi mówiło, że był to trafny wybór. Lokal niewielki, ale zatłoczony (co akurat uważam za plus w przypadku wszelkiego rodzaju punktów gastronomicznych). Wnętrze przytulnie urządzone, a co najważniejsze czyste, wypełnione zapachem świeżego domowego jedzenia. Wydawane obiady wyglądały bardzo apetycznie a i na wielkość porcji chyba nikt nie mógł narzekać.

Menu tradycyjne dla takich miejsc: naleśniki, pierogi, placki, zupy, schabowe, mielone itp.
Ceny przystępne: zupy 5-6 zł, naleśniki i pierogi ok. 10 zł, drugie dania w granicach 15 zł.

Skusiłyśmy się na pierogi. Ja wybrałam mięsne, koleżanka z serem. Po niecałych 10 min dostałyśmy talerze pełne świeżutkich i parujących jeszcze pierożków. Wyglądały smakowicie i rzeczywiście smakowały wybornie. Delikatne cienkie ciasto wypełnione było po brzegi farszem. Mięsko mięciutkie, chudziutkie i dobrze przyprawione… pychota. Do pierożków domowy kompocik i brzuszki pełne.

Jedynym minusem jest brak możliwości płacenia kartą, dlatego wybierając się tam trzeba zaopatrzeń się w gotówkę.

Polecam wszystkim miłośnikom tradycyjnego, domowego jadła!

ItaliAnka

Więcej na temat restauracji


Wpisz komentarz:
Podpis:
E-mail (nie pokazujemy go):
Przepisz wyrazy:
Autor: ItaliAnka

Dziewczyna pracująca w warszawskiej korporacji, miłośniczka włoskiej kuchni i wszystkiego co słodkie. Marzą jej się podróże małe i duże oraz życie pod słońcem Toskanii.

Dowiedz się więcej
 
Polecamy:
Popularne tagi:
restauracja, Warszawa, konkurs, Restaurant, indyjska, restauracje, sushi, Fest, Kocham, Wino, Five, włoska, Food, sos, pączki, Zigfrida, makaron, zniżka, rabat, burger
Copyright © 2008 Głębia Smaku   ::  Autorzy   O nas   Kontakt   Współpraca   Newsletter