RestauracjeRecenzjeAktualnościRabatyKonkursy
Szukaj restauracji w Warszawie:

Tamka 43

ul. Tamka 43

Godziny otwarcia: pn-nd 12.00-23.00

Telefon: 22 44 16 234

Adres e-mail: info@tamka43.pl

Strona www: http://tamka43.pl

  Inni ocenili na:

​O restauracji

Tamka 43 to nowe, niezwykłe miejsce w Warszawie. To kawiarnia, wine bar i restauracja zlokalizowane w Centrum Chopinowskim. Miejsce wyjątkowe, wręcz magiczne z racji swojego położenia, vis a vis wspaniałego Pałacu Ostrogskich, w którym znajduje się siedziba Muzeum Fryderyka Chopina.

Jej szefem kuchni jest jeden z najznakomitszych polskich kucharzy - Pan Robert Trzópek. To jedyny Polak, który aż sześć lat przepracował w restauracjach powszechnie uznawanych za najlepsze na świecie - w słynnej restauracji Noma w Kopenhadze (2 gwiazdki Michelin), Manoir oraz w legendarnej El Bulli (3 gwiazdki Michelin). Tamka 43 to jego autorski projekt. Krótka karta, często zmieniana lista dań oparta na najlepszych, sezonowych produktach polskich i europejskich. To jedyny Polak, który aż sześć lat przepracował w restauracjach powszechnie uznawanych za najlepsze na świecie - w słynnej restauracji Noma w Kopenhadze (2 gwiazdki Michelin), Manoir oraz w legendarnej El Bulli (3 gwiazdki Michelin).

Szef kuchni poleca:

Topinambur z salsefią i atramentem kałamarnicy - 30zł

Policzek wołowy z pieczonym burakiem i sosem maderowym - 69zł

Ravioli z halibutem z emulsją pomarańczową i rokitnikiem - 60zł

Parfait z passiflory z musem jogurtowym - 39zł

Cenowo: raczej drogo

Okolica: Śródmieście

Dobra na:
Kuchnie:

Piotr: Restauracja jest wspaniała pod wieloma względami, poczynając od wystroju aż po świetne menu. Cenowo nie wybija się ponad inne restauracje zaś jej menu owszem. Polecam !
2012-06-01 23:45:41


Wpisz komentarz:
Podpis:
E-mail (nie pokazujemy go):
Przepisz wyrazy:

Komentarze bez wskazania spożywanej potrawy lub potraw i ich krótkiego choć opisu, nie będą publikowane. W komentarzu winna się znaleźć także przybliżona data wizyty. Przed umieszczeniem komentarza prosimy zapoznać się z Regulaminem.

Copyright © 2008 Głębia Smaku   ::  Autorzy   O nas   Kontakt   Współpraca   Newsletter