RestauracjeRecenzjeAktualnościRabatyKonkursy
Szukaj restauracji w Krakowie:

Rialto

ul. Raciborska 17 (Pasaż Ruczaj)

Telefon: 12 267 02 59

Adres e-mail: restauracja@trattoriarialto.pl

Strona www: http://www.trattoriarialto.pl

  Inni ocenili na:

"(26.11.2008) Restauracja skrajności - dobre jedzenie, szczególnie desery, i tragiczna obsługa. Fakt, że jest zlokalizowana na peryferiach pozytywnie odbija się na cenach.. czytaj recenzje

Cenowo: umiarkowanie

Okolica: Ruczaj

Dobra na:
Kuchnie:

Duśka: Dobra pizza, pyszne risotto, doskonałe makarony. Nie polecam deserów gdyż są zwyczajnie nudne. Lokal przeszedł lifting i stał się znacznie przytulniejszy. Ceny adekwatne do jakości jedzenia, obsługa dobra. Na obiad z rodziną - strzał w 10tke. Ja wrócę i to nie jeden raz:)
2012-05-30 13:36:24

WOW!: Jedzenie sie pogorszylo strasznie!!! Pasta za 19 zł to drogo, ale kiedyś mieli porzadne, a teraz mozna ja potraktowac jak przystawke!!! Jak na osiedlowa restauracyjke to zdecydowanie nie wypieszczone jedzenie, za malo, no i za drogo...
2011-07-12 23:32:32

Beeeczący: Desery obrzydliwe. Bita śmietana w lodach ubita na masło, oblepiająca łyżeczkę i podniebienie. Kawa mrożona (Gelato) ciepła z wrzuconą gałką lodów i nawaloną tą samą maślaną śmietaną. Na miejsce deserowe nie polecam. Broni ich kącik dla dzieci, częściowo wysunięty na taras.
2011-07-05 17:24:40

magda: jedzenie dobre, fajny wybor, bardzo dobrze urzadzili nam tam impreze po chrzcie, wystroj ok, kelnerzy slabi baaardzo, menadzer sali swietny, duzo nadrabia, jednym slowem polecam
2011-01-12 10:03:00

Krakowiak : W skali 1-10 Nie oceniam wystroju. Cena/jakość Przystawki 8 Zupy 7 Dania mięsne 10 Desery 11 ( miazga ) Obsługa -- zbieranina z ulicy
2010-09-22 16:05:58

anetka: kuchnia w Rialto jest po prostu fenomenalna !!! wystrój jest mi obojętny, obsługa mało ważna, jemy tam prawie codziennie i nie mamy żadnych zastrzeżeń
2010-09-09 14:52:49

Anna Zawistowska: Świetna kuchnia, doskonała obsługa. Najlepsze włoskie żarcie w mieście.
2010-07-27 18:13:40

grażyna: odwiedzamy rialto co jakis czas, jak nie chce mi sie gotowac :P na "randki" tam nie chodzimy ;) jedzenie pyszne - pisze o makaronach, pizzach, antipasti (niebo w gebie!) deserach (rewelacja!), zupie rybnej, bruszettach. dosc dlugo sie utrzymuja wiec to rowniez o czyms swiadczy. otwarta kuchnia mi sie akurat podoba bo twozy fajny klimat, tez nie lubie smierdzacych ubran ale jesli komus to bardzo przeszkadza mozna usiasc na zewnatrz (oczywiscie jesli pogoda sprzyja). wlasciciel, jak dla mnie bomba, zawsze usmiechniety, jak jest duzy ruch pomaga obsługiwać stoliki. obsługa (nowa!) mi nie odpowiada. ceny calkiem OK polecam
2010-07-19 07:56:13

Klaudia: Bywam często przy okazji fryzjera i zakupów. Doskonałe tiramisu i pizza. Pasty OK choć nie powalają. Obsługa ma lepsze i gorsze dni. Wystrój marny.
2010-05-30 20:59:50

ja: zdecydownie za drogo jak na restauracje osiedlowa !
2010-05-27 13:33:55

rozczarowany: ujedzenie strasznie sie pogorszylo to nie to samo co rok wczesniej widac golym okiem ze restauracja czy tez lepiej jadlodalnia zaczela bardzo oszczedzac przykro ale obsluga tez to bani.
2010-05-05 23:02:44

K,: Nie czaję, jak można się tak podniecać żarciem i pisać impresje :/. Obsługa do bani, ludzi wykorzystują za marne parę złotych za godzinę, nie polecam.
2010-05-01 14:25:19

k&w: bardzo małe porcje...sos do pizzy starcza ledwo na jej 1/2, obsługa do wymiany...brudne obrusy i krzesła, nie polecamy!!
2010-02-19 20:39:42

zim: Jest w porządku,niczym nie odstaje od innych dobrych w rynku a ceny są o wiele niższe. Jedynym minusem jest wszech obecny zapach z kuchni, który jeszcze długo zostaje "w pamięci" naszych ubrań:(
2010-01-30 17:58:28

Edmund: jedzenie super chodź się pogorszyło ale koniecznie trzeba zmienić obsługę jest dramatyczna.
2010-01-27 14:14:42

stały bywalec: Jedzenie bardzo dobre. Ceny ludzkie. Nad obsługa należy mocno popracować... Fatalna wentylacja... aż ciemno momentami. A ubrania trzeba potem wietrzyć...
2009-12-16 12:18:41

Klara: Rialto to Perełka Ruczaju. Zawsze zapraszam tam moich gości, bo wiem, że na Rialto mogę liczyć. Co do obsługi to jest poprawa:)Pozdrawiam
2009-11-15 16:15:02

maciej: Bardzo dobra pizza.. jeszcze niczego innego tam nie smakowałem, ale uważam, że będzie równie wspaniałe :)
2009-11-12 13:34:09

grześ i ania ( paris na europejskim ): nooooo prosze wreszcie na ruczaju o 3 w nocy mozna zjeść pizze... i to jaką !!! zamówiliśmy "quattro stagioni" bo ja uwielbiam szpinak , moja żona "quattro formaggi" bo uwielbia sery - pizze pyszne cieplutkie z sosami i dostarczone w oszałamiającym czasie jak na nocne dostawy - pozdrawiamy rialto
2009-09-22 01:56:56

łasuch: Jedzenie jest dobre obsługa miła ceny jak dla mnie też są przystępne ( jadam tam bardzo często ) Bardzo smakuje mi pizza naprawde ostatnio jest bardzo dobra i polecam każdemu również sałatki i desery :)
2009-05-25 13:33:13

arita: A ja przyznać muszę, że jak na restaurację na końcu świata, czyli gdzieś pośród bagien Ruczaju, Rialto jawi się jak światło w tunelu. Dobra, może nie ma fajnego wystroju, może obsługa taka sobie, ale jedzenie tam to prawdziwa uczta w gębie! Nie będę wspominał o bruschettcie, bo ta akurat mogła być ciekawsza. Chyba zresztą kucharz nie dodał parmezanu, ale nie wnikam. Spróbujcie za to adriatyckiej zupy rybnej za 6 (słownie: sześć) zeta!!! Ludzie w tej cenie czegoś takiego nigdzie nie dostaniecie! Oto fragment moich impresji: "Oto przede mną wyrosła rafa koralowa z krewetkami, ośmiornicami, małżami i kto wie czym jeszcze. Lekko pikantna, gęsta, pięknie podana. Cztery małże, każda po przeciwnej stronie, starały się wpisać kwadrat w okrąg talerza. Gdyby po środku znalazła się jakaś większa ośmiornica, to można by ją uznać za człowieka witruwiańskiego. I proszę, oto pod postacią zupy rybnej, otrzymaliśmy coś, co w gębie można nazwać aksamitną rewolucją. A do tego jeszcze oko cieszy. Teorii spiskowej na miarę kodu Da Vinci bym się nie doszukiwał, zwłaszcza, że w kolejce czekały makarony. A tutaj wybór: mówimy, że chcemy np. tagliatelle, albo parpadelle i do tego dopasowujemy sos. A sosów mamy wybór znaczny i co ciekawe - oryginalny. Nie jakieś tam polskich akademików kuchennych koszmary w stylu sos śmietanowy (popularny na górze w Galerii Krakowskiej), ale prawdziwie włoskie specjały. Na przykład taki Ragout di Manzo, sos pomidorowy z wołowiną. Smaczne i niesamowicie syte, aż za bardzo. Trochę niestety przyciężkawy, albo to ja już po tej rybnej zupie miałem czułem się statek prztwórstwa ryb. Tak czy owak Ragout di Manzo polecam. Niemniej, a może nawet bardziej polecam natomiast sos Alfredo! Wspaniale lekki, w sam raz na niezobowiązujący posiłek." Jeżeli zaś chodzi o otoczenie, to tak Rialto nie grzeszy kandelabrami i złotem. Ale chyba nie o to tutaj chodzi. W końcu to trattoria (restauracja, do której we Włoszech co niedziela schodzą się całe rodziny z babkami i ojcami chrzestnymi włącznie). I Rialto, czy się to komuś podoba, czy nie spełnia tę rolę. Pamiętam jednak, że w restauracji jest głośno. Jakiś taki pogłos panuje i niestety te brzęczące sztućce, trzaskające gary, płacze i śmiechy amatorów spaghettini (to taka mała porcja spagetti) nie sprzyjają kolacjom we dwoje. Gdy jednak odpłyniecie wraz z rybną zupą w kierunku Adriatyku i skosztujecie przednich makaronów, te wszystkie hałasy uzmysłowią Wam jedynie, że już nie jesteście na bagnach Ruczaju, ale na neapolitańskiej uliczce, pod markizą starego, renesansowego domu i pośród podekscytowanych Włochów ("prego! prego!", "bella ragazza!"), jedząc sobie włoskie specjały. Tego życzę Wam i sobie (choć nie po drodze, to może jeszcze pewnego razu odwiedzę tę kuchnię).
2009-01-04 20:02:12

Marynia: jedzenie dobre ale ostatnio jak byłam to czekałam chyba z godzinę na zamówione jedzenie, potem dwadzieścia minut na rachunek a na koniec kelnerka się pomyliła i zamiast wydać 50 zł wydała 5 zł...dopiero po naszej interwencji się poprawiła nie wykazując skruchy szczególnej...oj a wydawało się że będzie tak fajnie
2008-11-27 08:02:43

Marisa: A już miałam nadzieję na dobrą pizzę- niestety wydaje mi się ,że nic nie jest w stanie zastąpić pizzerii Patagonia, która swoimi pizzami i lodami biła na głowę większość lokali.Co za szkoda...........
2008-11-14 22:08:52

Artur: Surowość, brak smaku w wystroju, bardzo zła obsługa. Ktoś kto to ma, nie ma pojęcia o gastronomi, nie polecam, może niektóre makarony niezłe. Szkoda że tacy ludzi biora się za coś zwanego restauracją.
2008-09-29 22:19:25

LedwoZywy: Tragedia!!!Od wystroju, przez obsluge, az po jedzenie.
2008-09-22 23:44:06


Wpisz komentarz:
Podpis:
E-mail (nie pokazujemy go):
Przepisz wyrazy:

Komentarze bez wskazania spożywanej potrawy lub potraw i ich krótkiego choć opisu, nie będą publikowane. W komentarzu winna się znaleźć także przybliżona data wizyty. Przed umieszczeniem komentarza prosimy zapoznać się z Regulaminem.

Zobacz również inne restauracje:
 
Sprawdź też:
Blog firmowy Gourmet Restaurants - zobacz i napisz opinie o restauracjach z Krakowa: Wesele, Miód Malina, Mamma Mia, La Campana i Marmolada. Czekamy na Wasze komentarze i zapraszamy do konkursów!
Copyright © 2008 Głębia Smaku   ::  Autorzy   Partnerzy   Regulamin   O nas   Współpraca   Kontakt   Newsletter